Eclipse Classic - Architect Designed

  • Eclipse Classic Louvre - Architect Designed - Outdoor Area
  • Eclipse Classic Louvre - Architect Designed - Outdoor Area

Eclipse Classic - Architect Designed


The Eclipse Classic - Architect Designed

Return to Image Gallery

Brief: The owners had purchased a large home which had a large outdoor entertaining area. The original build had provided for an opening roof to be fitted to previously constructed concrete openings but it had not been done. The proposed structure had to fit into these openings and drain discretely.

Solution: It was decided that the appropriate colour should match that of the existing door and window frames. Upon inspection it was found that no drainage had been provided for. However, drainage of each pair of bays could be accomplished by running a gutter the full length of the two bays and under the centre beam so the drainage was discretely to the outside of the end concrete columns. The owners now had and extensive outdoor are for use year round. One of the added benefits was the ability to reflect light into the adjoining rooms as being a multi storied structure it was not possible to provide skylights to the area. Another benefit for the owners who had young children was the ability in summer to shade the tiled area beneath so the children could comfortably play and walk in that area.


  • Product: Eclipse Classic - Residential
  • Suburb: Beacon Hill
  • Built: 01-Nov-2013

Copyright © 2017 - Opening Roof Specialists

Scroll to Top